*

Kaikki blogit puheenaiheesta HS-gallup

Kokoomuksen jälkeen muutoksia suurempien puolueiden järjestyksessä

Tuoreen HS-gallupin  mukaan kokoomuksen jälkeen puolueiden järjestys on muuttunut. Vihreitten kannatuksen nousu on päättynyt ja SDP on noussut takaisin kakkospaikalle.

Kokoomuksen  kannatus on noussut 21,1 %:iin. Muiden puolueiden luvut ovat seuraavat:

SDP 17,8 %, Vihreät  16,7 %, Keskusta 16,1 %,  PS 9,2 %, Vas 7,9 %, RKP 4,5 %, KD 3,2 %,

Laura Huhtasaari ja HS:n presidenttigallup

Helsingin Sanomat julkaisi eilen gallupin seuraavien presidentinvaalien tuloksesta. Sen mukaan 68% äänestäjistä antaisi tukensa istuvalle presidentille, Sauli Niinistölle, jo ensimmäisellä kierroksella.

Keskustan pitää muuttaa politiikkansa suunta

Helsingin Sanomien uusimman kannatusmittauksen mukaan keskustan kannatus on 16,4 prosenttia. Nyt kun puolueen kannatus heikkenee voimakkaasti, keskustan kenttäväen on osoitettava terävyytensä. Aloite muutosten tekemiselle ei lähde ministeriryhmästä tai puoluejohdosta. Puolueen kannalta on parempi vaatia muutosta puolueen linjaan kuin siirtyä nukkuviin. Samalla puoluejohdon ja ministeriryhmän kokoonpanoa pitäisi arvioida uudelleen.

Uusi eduskunta HS:n viimeisimmän mielipidemittauksen mukaan

Helsingin Sanomat julkaisi tänään printtiversiossaan aukeaman kokoisen  artikkelin, jossa lehti arvioi uuden eduskunnan koostumusta, jos seuraavat vaalit toteutuisivat lehden kesäkuussa julkaiseman mielipidetutkimuksen mukaisesti. Sen mukaan Keskusta ja Kokoomus menettäisivät kumpikin yhden edustajapaikan. Perussuomalaisille vaalitulos olisi katastrofi, se menettäisi yli puolet paikoistaan, yhteensä 22. Voittajat puolestaan olisivat SDP 12:lla lisäpaikalla  ja Vihreät, lisäys 10 paikkaa. Myös Vasemmistoliitto saisi kolme lisäpaikkaa.

HS:n puoluegallup

Helsingin Sanomien tänään julkaisema puoluegallup vahvistaa viimeaikaisten mielipidemittausten trendiä. Sekä Yle:n että HS:n gallupit kertovat Perussuomalaisten kannatuksen romahtamisesta ja vastaavasti SDP:n kannatuksen usean %-yksikön kasvusta. Molemmat jo kahteen kertaan peräkkäin.

Perussuomalaiset kestivät raivoisat hyökkäykset

Helsingin Sanomat julkaisi tuoreen gallupin. Se on ennakko-odotuksia parempi, sillä perussuomalaisten kannatuksessa ei tapahtunut kovinkaan merkittäviä muutoksia.

Olen erittäin tyytyväinen. Perussuomalaisten kannatuspohja on vahva. Me kestämme tuulet ja tuiskut sekä mukasuvaitsevien hyökkäykset.

Helsingin Sanomatkin on katsonut peiliin ja myöntää, että "vihreät on paistatellut tänä kesänä onnellisten tähtien alla".

Perussuomalaisten nousu jatkuu. Kyllä kansa tietää!

Vuodenvaihteessa perussuomalaisten ja keskustan kannatusero oli yli 10 %-yksikköä. Nyt vain parisen prosenttiyksikköä. Demareiden uskottavuus on nollassa.

Siinä olennaisimmat asiat Helsingin Sanomien tuoreen gallupin luvuissa.

Sami Borg tulkitsee luvut niin, että kyseessä on "seuraa voittajaa" -ilmiö. Sen mukaan äänestäjät hyppäävät voittajan kelkkaan. Mielestäni tällä kertaa näin ei ole, sillä kannatuksen kasvu ajoittuu vaalien alle. Juuri tuolloin mediassa keskusteltiin vain ja ainoastaan siitä, että onko kokoomus vai demarit vaalien toiseksi suurin puolue.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä