*

Sensuuri

Sensuurin kourissa: pyyntö Hiienkoskelle ja Hyttiselle

Sekä Petteri Hiienkoski että Ilkka Hyttinen väittävät minun valehtelevan Hiienkosken plokikirjoituksessa "Kollektiivinen itsepetos palvelee muslimiterrorismia".  Koska, kiitos Hiienkosken, en pääse enää hänen plokissaan vastaamaan, pyydän heitä, jos tämän huomaavat,  täällä perustelemaan väitteensä ja syytöksensä jotta voin niihin vastata.  Tällä palstalla sana on vapaa (ainakin niin vapaa kuin US sallii).

Lahden Kokoomus juhlistaa Suomi sata-juhlavuotta sensuurilla

Liukumiinat kuuluvat suomalaiseen kesään. Samoihin aikoihin alkukesästä, kun nämä luontotyyppiä rikastuttavat läjät ilmestyivät maaseudulla lehmien kesälaitumille, tekivät yhteiskunnallista edistystä jarruttavat poliittiset liukumiinat valitettavasti tuloaan lahtelaiseen politiikkaan.

Facebook on alkanut sensuroimaan kansallismielisten profiileja

Seitsemän päivää sitten Facebook vei minulta päivitysoikeudet omaan profiiliini. Mitä se käytännössä tarkoittaa? En pystynyt tekemään päivityksiä, kommentoimaan ystävieni kuviin enkä edes tykkämään niistä. Kun kansalaiset lähettivät inboxiin viestejä, en pystynyt vastaamaan heille edes kahden kesken. Ihmiset ovat yksipuolisessa keskusteluketjussa ihmetelleet, miksen ole vastannut heidän viesteihinsä. No kun en vain yksinkertaisesti ole pystynyt.

Sananvapauden supersankarit

Suomalaisen ”sananvapauden” supersankareina häärii tusinan verran valtamediamme suuromistajia (ml. omistajasuvut), tusina päätoimittajaa sekä tusina edellisten kanssa sulassa sovussa toinen toistensa kädestä syövää poliitikkoa ja muuta mediakentän sisäpiiritoimijaa.

Esitän seuraavassa näkökulmani maamme sananvapaustilanteesta vuonna 2017.

Elastinen ja Cheek ovat selkärangattomia luusereita

Suomalaiset kahden pennin räbäjäbät Elastinen ja Cheek ovat olleet noin sadan muun suomalaisen kanssa Facebook-ryhmässä, jossa he ovat puhuneet kaikenlaista heidän julkista imagoaan vahingoittavia. Elastinen ja Cheek ovat muun muassa pröystäilleet penishommillaan ja herjanneet kehitysvammaisia.

Ylellä ”tasa-arvoinen avioliittolaki” -termi edelleenkin kielletty

Tänään kuultiin iloisia uutisia Saksasta, kun tietoon tuli, että Saksan liittopäivät on hyväksynyt tasa-arvoisen avioliittolain selvin äänin 393 puolesta ja 226 vastaan.  Laki mahdollistaa tulevaisuudessa samaa sukupuolta oleville pareille tasa-arvoisen oikeuden avioliittoon myös Saksassa.

Suomalaista uutisointia selatessa pisti silmään erityisesti Ylen uutinen, ”Saksa hyväksyi sukupuolineutraalin avioliiton”.

Onko koko maailma jo hurahtanut?

Kuten tiedämme, tänä kesänä on tulossa taas perinteinen Pride-marssi. Siinäpä ylpeyden aihetta kerrakseen. Jos koko maailmaa homottaa, niin minä en kyllä ole leikissä mukana. On järjetöntä ajatella, että homosaatio on edennyt jo niin pitkälle, että lapsetkin pitää viedä kulkueisiin mukaan. Katselin erään mielenkiintoisen dokumentin TV7-kanavalta, ja vaikka dokumentti on vanha, niin se on silti ajankohtainen. Siinä käsitellään sitä, mitä homoavioliitot tekivät rapakon takana, Massachusettsissa.

Kiinalais-venäläinen viestiskaba: Venäjä sulki WeChatin.

Venäjä on kieltänyt  kiinalaisen  WeChat -viestipalvelun  käytön.  WeChat  lisättiin perjantaina 5.5.17 Venäjän viestiliikennevalvojan Roskomnadzorin  listalle  kielletyistä nettiosoitteista.  Asiasta kertoi  South China Morning Post.

WeChat  muistuttaa paljon  amerikkalaista  WhatsUppia  ja sillä on paljon käyttäjiä manner-Kiinan ulkopuolella. Alusta toimii myös englanniksi. 

Juhlarahan todellinen hinta on taiteen vapaus

Valtiovarainministeriö asetti 16.3.2016 Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden juhlarahalautakunnan[1], johon kuuluu valtiovarainministeriön, Suomen Pankin, Suomen Rahapajan, kulttuurin ja taiteen edustajia. Lautakunnan toimikausi jatkuu vuoden 2017 loppuun saakka. Lautakunnan puheenjohtajana toimii professori emeritus Tapio Yli-Viikari Aalto-yliopistosta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä